DZIENNIK LIBRUS

 

 

 

KALENDARZ SZKOLNY

W marcu  w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez panią dietetyk Mirelę Borzęcką. Celem było sporządzenie przez uczniów prostych, smacznych i zdrowych posiłków. Uczniowie bardzo starali się; kroili rzodkiewki, marchewki, szczypiorek. Przygotowali niezwykle pyszne dania:

  1. Frytki marchewkowe
  2. Kanapki z pastą z twarożku , rzodkiewek i szczypiorku
  3. Koreczki owocowe
  4. Mus mleczno- bananowy z płatkami owsianymi.

Mamy nadzieję, że  uczniowie zrezygnują z niezdrowej żywności , będą przestrzegać zdrowego stylu życia w myśl zasady „ W zdrowym ciele- zdrowy duch” Warsztaty zorganizowała p Urszula Napiórkowska , opiekun grupy Hanna Chądzyńska.